maanantai 15. marraskuuta 2010

serious hair trouble

Olen hiusongelmissa. Eli tarkemmin sanottuna en ole käynyt kampaajalla sitten tämän vuoden helmikuun, voitte vaan kuvitella miltä sellaiset hiukset näyttävät. Latvat hapsottavat joka suuntaan, juurikasvu on yli kymmenen sentin luokkaa. Teini-iässä värjäsin hiukseni mustaksi, ja jossain vaiheessa kyllästyin jatkuvaan valkoisen juurikasvun värjäämiseen ja siitä alkoi vaalennusurakka. Se urakka on nyt päättynyt jo muutama vuosi sitten ja halusinkin kasvattaa hieman enemmän omaa maantienharmaata väriäni takaisin. Värjäysrumbassa hiukset kuitenkin kärsivät paljon ja niitä piti lyhentää aika rankalla kädellä. En ole itsellä pitänyt ikinä lyhyistä hiuksista, ne eivät vaan sovi kasvoihini ollenkaan. Olen siis nyt vältellyt kampaamoita ja yrittänyt kasvattaa tukkaani. Silti latvat vaan menevät niin huonoon kuntoon, että niitä on pakko leikata eikä tämä tukka oikein sitten koskaan ulotu niin pitkäksi kuin haluaisin.

Ja toinen ongelmahan pituuden lisäksi on siis väri. Olen ollut nyt blondina jo muutaman vuoden kokeiltuani ensin mustaa, punaista, kuparia ja ruskeaa pehkoa. Meidän vesijohdoissa on ilmeisesti aika paljon kuparia tai jotain muuta tököttiä, joka tekee aika kurjan kellertävän-vihertävän sävyn hiuksiini. Eli maantienharmaani ei ole täällä maantienharmaa, vaan ihmeellinen vaaleanruskean ja keltaisen sekoitus. Toivoisin hiuksissani olevan siis sitä omaa harmaata, ja siihen lisänä tuhkanvaaleita raitoja. Tällä hetkellä tukkani on siis aika karmean värinen eikä lähelläkään sitä mitä haluaisin sen olevan.

Tässä jotain ihanuushiuksia jotka voisin ottaa itsellenikin:

Kaunis vaalea sävy! Ei ole mikään tylsä tasapaksu väri, vaan ihanan vivahteikas joka antaa eloa hiuksille. Vaaleassa tukassa en oikein pidä täysin yksivärisestä tasavärisestä tukasta, koska se näyttää helposti liian keinotekoiselta ja liian "värjätyltä".

Sama homma kuin edellisessä: ihania vaalean eri sävyjä sekoitettu tukkaan!

Mena Suvarin vaalea tukka näyttää aivan ihastuttavalta, ja korostaa kivasti kauniita kasvoja ja ihon väriä. Tuollainen aivan juuresta asti vaalea tukkaa jotenkin antaa kauniisti hehkua kasvoille :) Itse en vaan haluaisin lähteä enää siihen että värjäisin tukkani kokonaan, siksi olen pysytellyt raidoissa mutta tämä kuva kyllä houkuttelisi värjäämään koko juurenkin vaaleaksi :)

Ja sitten hieman erilaista: toisaalta mukavaa vaihtelua vaaleaan olisi lisätä joukkoon vaaleanruskeita raitoja, jolloin hiusten yleisilme olisi hieman tummempi. Se toisaalta houkuttelisi näin talven tullen ja kesällä voisi taas vaaleaa lykätä joukkoon. Toisaalta taas mietin sitä, että olen kasvoiltani hyvin vaalea ja korostaisiko tuollainen hiukankin tummempi väri liikaa kalpeuttani (voitte vaan kuvitella miltä siis näytin musta hiuksisena!!).

Ja edelliseen lisäten vielä Blake lively näyttää mallia siitä hieman tummemasta sävystä mistän puhuin!

Olen siis ihan pihalla mitä tämän tukan kanssa tulisi tehdä: laittaa vaaleaa raitaa vaiko hieman tummempaa joukkoon? Lyhentää tätä nyt ainakin täytyy vaikka niin en haluaisin tehdä :( Mutta luonnollisuus tukassa täytyy säilyttää, muutoin menee metsään koko homma!

Ei kommentteja: